KRIMINOLOGIJA SKRIPTA PDF

OLOGIJA-NAUKA0KRIMINAUTETUIUCINITELJIMAKRIVICNIHDJELA. ojaproucovouclniteliekrivicnlhdjela. kriminologija skripta free PDF ePub Mobi. Download kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Books kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Page 1. Bjanka Maravic studies Art & Design, Comics and Graphic Novels, and Creative Media.

Author: Gahn Moogumi
Country: Latvia
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 9 April 2007
Pages: 53
PDF File Size: 3.96 Mb
ePub File Size: 6.52 Mb
ISBN: 540-8-84531-685-7
Downloads: 47119
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gotaxe

Tako su ustanovljena sledeca kr. Nauka o mentalnim bolestima i poremecajimabavi se i problemima preventive, terapijske i rehabilitacione faze delikvenata, izucavanjem njihovih mentalnih stanja i poremecaja. Nazivaju se razbojnicima s belim rukavicama.

Kriminologija i socijalna patologija | Open Library

Pritisci su oblik politickog nasilja koji ima za cilj da se uticajem na centre posedovanja moci iznude odredjeni politicki ustupci. Poremecaji endokrinih zlezda uticu na emocionalno stanje licnosti.

Potice na osnovama religijskog ucenja. Druga da je rec o rasnim predrasudama i predispozicijama, treca da su uzroci u agresivnoj seksualnosti. Prljave tehnologije — radioaktivni otpad spada u jedan od najvecih problema razvijenih zemalja i najunosniji posao iznad domicilne teritorije. Nedozvoljena trgovina se smatra prevarenim oblikom kriminaliteta.

On u svom delu opisuje nastanak maloletnickih bandi. Najcesce veoma slozena i zasniva se na striktnoj podeli rada. Ovakva vrsta delikata postoji u svim oblicima trgovine deficitarnom robom, robom ciji je promet zabranjen ili se nalazi pod posebnim rezimom, ciju cenu formira ilegalno trziste koje donosi brzu zaradu trgovina narkoticima, oruzjem, ljudima. Posledica je da pravni i sudski oblici zastite zaostaju za kompjuterskim kriminalom koji se sve vise razvija.

  ISAAC ASIMOV THE ROVING MIND PDF

Kriminologjja je opisao anomalije koje se manifestuju u vidu ekscesa, atrofije, inverzija i devijacija tri vrste instikata: Oni skipta u najrizicnije grupe sklonosti delikventnom ponasanju, a posebno nasilnistvu.

Prema skripya AD hoc komiteta za terorizam uzroci su: Smatra se da licnost sazreva oko Prostitucija je kao svojevrstan oblik kriminalne ekonomije nasla mesto u veoma povoljnim okolnostima velike ponude i potraznje na trzistu seksa, nastranosti i pornografije. Kulturni konflikti su latentna stanja potencijalnog prerastanja u neprijateljstvo ili agresiju.

Write a review Rate this item: Posle falcifikovanja i bankarske obrade opran novac se vraca u legalne tokove tako da moze biti polozen na aktivni radni racun, stedni racun tj investicioni fond u nekoj trzisno razvijenoj zemlji Uzroci pojave: Gnatologija Skripta Gnatologija Skripta. Kod ovakvih osoba se menja karakter uz postepen gubitak inteligencije. Mogu biti raznovrsni, u sustini su to svi oni trenutni motivi u odluci da se izvrsi krivicno delo. Krajda umetnickih i kulturnih dobara imovinski delikti — znacajna dva dokumenta: Razbojnicka kradja je kradja kada izvrsilac zatecen pri izvrsenju delikta kradje upotrebi silu ili ozbiljnu pretnju da ce soripta upotrebiti atakujuci na fizicki integritet drugoga da bi zadrzao ukradenu stvar.

Prijem novih clanova obavlja se ili davanjem odredjene izjave, pismeno ili usmeno, ili polaganjem zakletve. Posledice ove vrednosti sukoba dele se na: REJ opisao dve vrste ubica: Narocito je karakteristican za imovinske delikte, privredni i organizovani kriminalitet.

  EVOLUTION OF NETWORKS DOROGOVTSEV PDF

Please choose whether or not you want other users to be able to see on your profile that this library is a favorite of yours. Za ovu pojavu se vezuju uzroci u poremecijima porodicnih odnosa nepravilni razvoj dece, neadekvatno vaspitanje, zlostavljanje dece Potvrdjuje vazne hipoteze kao sto su: Uzrocnici takodje mogu da budu i alkoholizam i psihopatije.

Najdrasticniji oblici politickog nasilja su akti fizicke i psihicke torture. Odredjeno ponasanje u drustvu ciju osnovu cine ideoloske dimenzije odnosa sankcionisana su kao kr.

KRIMINOLOGIJA – SKRIPTA

Svest i osecanje duznosti, a povreda povlaci moralnu odgovornost u vidu moralne norme kao sankcije. You may send this item to up to five recipients.

Politicko nasilje ima za krimiinologija ponizavanje, nanosenje bola, prisiljavanje politickih protivnika na prihvatanje promena odredjenog oblika postojeceg statusa. U nasem zakonodavstvu ovi oblici postoje kao krivicna dela: Sankcije za privredne prestupe su kazne i zastitne mere. Shvatanja o uticaju sredstava informisanja na delikvenciju su veoma podeljena. Pod tim se podrazumevaju kr.

Ruska mafija, nastala posle raspada SSSR-a, osnovne delatnosti su im bankarske i finansijske transakcije, ilegalni promet droga, oruzja i nuklearnog otpada, organizovane prostitucije U seksualne nastranosti spadaju: Mnogi od serijskih ubica su imali neobican i neprirodan odnos sa majkom.