KALEMLJENJE RUZA PDF

Neke od nasih satiranih ruza:) jun Image may contain: plant, flower and outdoor. Image may contain: flower and plant. Image may contain: flower, plant. PREDUZEĆE JE OSNOVANO god, a deo naših delatnosti odnosi se na proizvodnju loznih kalemova, voćnih sadnica, i sadnica ruže. U sklopu preduzeća. Podloga za kalemljenje ruza Laksa/ Base for grafting roses. Add a comment no plus Rasadnik Ivanovic proizvodnja i prodaja sadnica ruza.

Author: Meztijora Voodoorisar
Country: Timor Leste
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 16 March 2011
Pages: 37
PDF File Size: 8.45 Mb
ePub File Size: 11.23 Mb
ISBN: 502-1-35593-694-1
Downloads: 9210
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gardakree

Zabluda je da na dno rupe treba stavljati stajnjak, jer on je za koren biljke upotrebljiv tek kada ga gliste prevare i pretvore u aktivne mineralne materije slika A2.

Rasadnik Ruza -Joksic-

Rezidba crne ribizle posle sadnje Veb sajt: Koristi se kao Galmin. Varijanta B — sadnja bez rigolovanja: Sve kalemljebje se radi kao u varijnti A. Obavlja se zeleno orezivanje mladih bresaka. Manjak fosfora usporava stvaranje cvetnih i lisnih pupoljka, kao i razvoj mladara. Koristi se kao Galpar.

  ARTUR BERLET LIVRO PDF

Smatralo se da su to sinonimi iste sorte. Rigolovanje se izvodi specijalnim plugovima rigolerima. Pripremaju se uslovi za sadnju jagode. Vreme izvodenja zimskog tretiranja.

Zimsko prskanje se izvodi u vreme mirovanja vegetacije. U vetrovitim rejonima najbolje je da su redovi upravni na pravac vetra, kako bi se umanjilo njihovo nepovoljno dejstvo. Rupe se kopaju dimenzija minimum 1,5×1,5m, dubine cm. Orezivanje malina i kupina. Sadnicu vezujemo trakom od starih tkanina, u formi 8-ce.

Koristi se kao Oleo ultravet.

Dezinfekcija sadnica Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Rezidba na rod obavlja se u periodu dubokog mirovanja a najkasnije do kraja marta. Kao i razvodjenje mladara.

Ne sme se kasniti jer se pupoljci ribizle razvijaju dosta rano, dobro nabubre i lako se osipaju. Otpornost na niske temperature mu je dobra, ali je sorta osetljiva na Botritis. Sredstva za zimsko tretiranje. Takodje vole rastresitu zemlju zbog dobre odvodljivosti vode. Varijanta A — sadnja posle rigolovanja: Na rastojanju 20 cm od stabla stavljamo pritku visine m, najbolje sa strane odakle duvaju dominantni vetrovi, kako mlada sadnica ne bi udarala u pritku.

  EXPERIMENTAL ORGANIC CHEMISTRY PALLEROS PDF

Guza postepeno stabla zastarevaju, tako ih i uklanjamo.

Okuliranje – Wikipedia

Sadnju treba da obavljaju dva radnika. Letnja rezidba je dopuna zimskoj. Mogu se unositi i u toku vegetacije, zajedno sa navodnjavanjem.

Vremenom plodovi pocrne i otpadnu. Rupe treba da ostanu otvorene nedelje. Za zimsko tretiranje vocaka i vinove loze preporucuju se: Na dno rupe se stavlja gr.

Okuliranje

Ako se kopa dublje od 40 cm, taj sloj se samo prekopa i ostavi na istoj dubini. Sadnice se pre sadnje oprskaju rastvorom bakra. Srednje pozna sorta je i bere se u drugoj polovini septembra. Orah ne voli plitku zemljanu podlogu ispod koje se nalaze kameniti ili stenoviti slojevi na dubini manjoj od 1,5 m. Od insekata, zimskim tretiranjem suzbijaju se: Pritke mogu biti drvene, PVC ili od babmusa.