CRESTEREA ALBINELOR PDF

Cresterea albinelor added a new photo. See more of Cresterea albinelor on Facebook. Email or Phone. Password. Log In. Forgot account? or. Create New. Cresterea albinelor in Romania poate deveni o afacere de succes, daca aplici cei 4 pasi esentiali din articol. Cresterea albinelor. Front Cover. Alex-Alex , – pages QR code for Cresterea albinelor. Title, Cresterea albinelor. Contributor, Adrian Alexandru.

Author: Kagis Tagis
Country: Armenia
Language: English (Spanish)
Genre: Personal Growth
Published (Last): 24 October 2012
Pages: 147
PDF File Size: 18.10 Mb
ePub File Size: 5.14 Mb
ISBN: 533-4-97496-294-1
Downloads: 84805
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kazrahn

B1, B2, PP, C;Recoltarea polenului se realizeaz cu ajutorul colectoarelor de polen care se fixeaz la urdini. Ou le, larvele i nimfele parazitului se pot observa pe pere ii celulelor, parteainferioar a c p celelor, resturile de cear i propolis.

Func ia sistemului circulator este aceea de a transporta substan ele nutritive c treorganele efectoare i de a evacua de eurile din organism. Tratamentul diareeise realizeaz cu sirop de zah dresterea din plante medicinale mentcoada oricelului etc. Principalele organe interne ale capului sunt creierul i ganglioniisubesofagieni. Extragerea veninului se realizeaz prin diverse metode de cresherea a albinelor: Farfurii umplute cu ap amestecat cu petrol ce se a eaz pe capacele stupilor.

Pe flagel sunt localizate urm toarele organe desim: Furnicile produc pagube importante datorit num rului lor mare. Cavitatea vaginal este separat de camera acului printr-un pliu circular. Con inutul l pti orului de matc este urm torul: Senotainioza este o albinelkr produs de larvele insectei Senotainia tricuspis.

CRESTEREA ALBINELOR

Dalta se utilizeaz pentru desprinderea ramelor lipite cu propolis i pentru cur atul stupilor depropolis i cear. Primul corp st pe fundul stupului. Recoltarea apilarnilului se face cu o spatul de lemn sau, mai bine, cu aparate specializate. Dup trei zile eclozeaz larva prin ruperea foi elor embrionare. Peretele spermatecii este acoperit de o re ea foarte dens de traheole.

  IYANLA VANZANT FORGIVENESS PDF

Pentru evitarea infest rii serecomand tratarea fagurilor cu Galecid, mai ales a celor depozita i ca faguri de rezerv.

Cresterea Albinelor. O afacere cu investitie mica si profit din primul an | PDF Flipbook

Unul din capete este mai gros i de aici se vaforma capul viitoarei albine. Hr nitorul este o cutie care se plaseaz deasupra cuibului sau alt turi de acesta i se folose te lahr nirea familiilor slabe sau care nu i-au f cut suficiente rezerve de hran.

Asa se explicade ce o albina izolata moare, fiind lipsita, printre altele, de anumite elemente vitale, pe care numaiviata de colonie le poate avea. O albina izolata decolonie este asemenea unei celule dintr-un organism; ea nu poate activa decat impreuna cu altealbine, indiferent daca are la dispozitie cea mai buna hrana.

Veninul este folosit la tratarea reumatismului i a diferitelor alergii.

Pentru a cre te 1 Kg de albine este nevoie de 1,5 Kg de polen. De obicei folose te for a centrifug. Sistemul vulnerant sau acul cuprinde: Alhinelor pti orul de matc Este preparat de albinele tinere cu ajutorul secre iilor glandulare i este folosit pentru hr nirealarvelor din botcile viitoarelor m tci.

Creierul este alc tuit din 4 por iuni principale: Locamicin 80 – g prin pr fuirea fagurilor i albinelor.

Lobiiantenelor culeg informa ii de la antene. Se execut dou tratamente pe an. Cu timpul, boala poate cuprinde puietul de lucr toare i pe cel din botci.

Ca ramur a agriculturii, se bazeaz pe instinctul albinelor de a depozita rezervehran peste necesarul de consum, rezerve care sunt folosite de apicultor.

Ast zi, albinele sunt folosite nu numai pentru produc iadirect miere, polen etc. De obicei aparedatorit hranei necorespunz toare.

De asemenea, albinele au trei ochisimpli numi i oceli aproape de cre tetul capului.

  BIOMAGNETISMO GOIZ PDF

Ea este foarte bine adaptat condi iilor de clim i cules din ara noastr ,calit ile ei principale fiind: Hrana glucidic este folosit pentru producerea c ldurii, func ionarea mu chilor i laalc tuirea rezervelor grase. Majoritatea mu chilorsunt lega i de producerea unor mi c ri ale corpului i sunt lega i de chitina scheletului fie direct, fieprin intermediul unor tendoane. Dimensiunile sunt urm toarele: Tratamente abinelor 3 – 4 zile.

Extractorul folose te la extragerea mierii din faguri. Speciali tii consider c lungimeaproboscisului trompei este elementul cu ajutorul c ruia se apreciaz capacitatea productiv aalbinei. Se combate asemenea viespii comune. Aspergiloza se poate transmite la om. Stigmeletoracice se deschid direct la exterior. Zonele opace ale lentilelor sunt acoperite de peri ori. Se vor trata toate familiile de albine din stupin.

Cresterea albinelor – Google Books

Laturile exterioare au dimensiunile de xx mm iar cele interioare de xx mm. Pot fi comb tute prindistrugerea cuiburilor u or de recunoscut. Modul de hranire specific albinei se bazeaza pe schimburile de hrana dintre albine.

Albinele au o gur compus Fig. Cele dou testicule sunt situate pe partea superioar a abdomenului, de form aproximativtriunghiular. Topitorul folose te la extragerea cerii din faguri.

Pe fund are o sit iar dedesupt otav pentru colectarea mierii care se poate scurge din faguri. You can publish your book online for free in a few minutes! Cel lalt cap t ader la baza celulei.