BEDMAR AND SHI PDF

Explore Star’s board “Bedmar & Shi Architects” on Pinterest. | See more ideas about Tropical architecture, Architecture and Modern tropical. Explore Shinta Rakhmawati’s board “Architecture Bedmar and Shi” on Pinterest. | See more ideas about Tropical architecture, Architecture and Tropical design. The Bali Villas by BEDMaR & SHi Design Consultants Garden Pool, . Beverly Hills Penthouse Rooftop Terrace in Singapore by BEDMaR & SHi Design.

Author: Vukree Zubar
Country: Mali
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 14 March 2014
Pages: 304
PDF File Size: 18.3 Mb
ePub File Size: 5.91 Mb
ISBN: 478-6-24200-162-3
Downloads: 34992
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gardazuru

Due to the dilapidated state of the original building which was on the site, its demolition was permitted. The roof of bedma double volume room is also made of teak strips with a glass sheet above them that make the space feel as airy and light as possible.

Vertically and horizontally, the courtyard is tied together by bedmxr grid of large timber members that double as display shelves and bring the eye up from the basement to the attic as well as visually knit the two side walls of the house together. Cove Way House 0. Although this steel plate is relatively thick, at the exposed edge of the staircase, the plate is recessed back from the timber layer above and only a thin plane of the steel is projected outward to further lighten the edge bsdmar of the staircase.

Bedmar explains that the East and North directions are considered more favourable in terms of views and openings for the house according to Vastu, while the South is considered unfavourable due to the intensity of the sun from that direction. The surrounding neighbourhood is full of greenery and is a highly conserved area of very horizontal houses, mostly single storey, that sit on elevated platforms and are topped with flat roofs.

From the expansiveness of the entrance courtyard, the space compresses to a smaller entrance lobby in which the visitor is focussed on a quiet, more reflective garden. The visitor befmar over this void on light glass-floored bridges that accentuate the separation between the two structures.

Recalling somewhat the stone walled buildings in his native Argentina, Ernesto Bedmar is able with this project to redefine and modernize his tropical shhi and spatial organization while still echoing traditions of craft of the region. The anf allows the designers to conceal all the services of the house into its depths while the living spaces are free to face the ocean view at the back of the property. With a seemingly casual transition between layers of bevmar flora ans natural materials, the front lawn of this understated house at 16 Cove Way on Sentosa Island in Singapore gently lures its visitors into its welcoming atmosphere and a slower paced island lifestyle.

  DESCARGAR METODO ARBAN PARA TROMPETA GRATIS PDF

Subscribe to Archello’s newsletter. A secondary layer of folding teak treads and risers is sandwiched over the steel plate. The openness of this space and physical separation between forms promotes the movement of light and air through the house which is, other than the view out of to the ocean at the back, mainly internally focused.

The syi in front of the Pooja room is the first of many entertainment sgi and is here often used to receive guests during a celebration. We use cookies on our website. Underneath the skylight is a timber trellis. These walls never meet each other so that the space is never geometrically static.

Amrita Shergil Marg House | Bedmar and Shi | Archello

The solid, carved out nature of the stepping platforms is somewhat reminiscent of the stone steps in Indian temples and can be seen in several other social spaces around the house. These walls, which are formed of huge slabs cut from giant pieces of stone, are so well cut and the grain book-matched that the entire long stretches of wall appear to be formed out of a single piece of stone.

The timber screens or jali timber panels were designed by Bedmar with the use of a traditional Indian pattern that had been reduced in its geometry, and then cut it into the wood of solid Burmese Teak doors. Subscribe to Archello’s newsletter. Just as the spaces within the house are separated from each other with gaps and voids, the junctions between the various materials used in the house are most often divided by grooves, gaps, intermediate layers and recessed channels.

The gradual and random stepping of the terrace from the pool to the deck level and then up to the roof, makes the deck feel like it is a continuous carved out surface that undulates below and above the building.

The separation of the finishes from each other allows the various materials to exist as independent entities, in a way, to breathe on their own. The linear grain of the travertine on two sides of the Pooja room creates directionality xhi focuses the worshipper through the crafted timber trellised pivot doors and directionally aligned statue of the Hindu deity Nandi in the courtyard beyond.

  ASTRONAUTICS ULRICH WALTER PDF

The circulation is planned in such a way that the spaces are slowly unfolded to the visitor in an experiential and spatial journey throughout the house.

Engraved both into its spatial organization and into the details of the house, bedmzr are stories of traditions and beliefs, of customs and of the relationship of the body to nature.

Amrita Shergil Marg House

The Amrita Shergil Marg house was therefore planned gedmar the entrance and views to the North and East and a long service block placed along the Southern edge of the site.

The extra height not only emphasizes the space as significant, but it also creates the hierarchy of the sleeping spaces above.

Two thick and roughly worked flanking walls of granite stones set in thick mortar beds embrace the front entrance of the house and its large over-hanging timber trellised canopy. The abstracted pattern still contains the essence of the original, giving it a distinct Indian flavour without literally replicating the traditional tapestry.

By continuing to browse our website, you consent to our use of cookies in accordance with our cookie policy. This courtyard is also traversed only by the delicate glass bridges at each level. The stepping also continues more steeply to the right of the deck and reaches up onto the roof of the guest wing and Pooja room to a small informal roof terrace.

This garden is dominated by a single Tulsi tree, which is considered to be an auspicious tree dedicated to the gods and creates an internal aura of reverence and tranquillity. In making the front of the house heavier in language than the back, the designers have also taken advantage of the intrinsic planning reversal in all of the plots of land on the Island, where the front street entrances to the sites oppose the magnificent view of the ocean and canals at the backs of the properties.