ANALELE PUTNEI PDF

Analele Putnei. Publication. Format: Serial. Published: Sfânta Mănăstire Putna: Centrul de Cercetare și Documentare “Stefan cel Mare” al. Analele Putnei. Imprint: Sfânta Mănăstire Putna [Romania]: Centrul de Cercetare și Documentare “Stefan cel Mare” al Sfintei; Physical description: v.: ill. Situl mănăstirii Putna. documentare · Analele Putnei · Fundația Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta.

Author: Arashitaur Barn
Country: Finland
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 21 December 2016
Pages: 160
PDF File Size: 13.74 Mb
ePub File Size: 1.17 Mb
ISBN: 264-8-86489-764-7
Downloads: 83934
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Jutilar

Ovidiu Victor Olar, mpratul naripat. Cultul Arhanghelului Mihail n lumea bizantin, Bucureti,p.

Privazul, de atlaz verde, cu flori spate i cu flori de fiir. Pe lng tema central a ciclului analeoe dispoziiei30 Pentru geneza i evoluia temei, precum i pentru informaii bibliografice, v.

Hrtia este uor zgrunuroas, de foarte bun calitate; se observ c filele purttoare ale filigranelor de tip b i c sunt, sensibil, mai groase i au o culoare mai deschis. Dimitrie Dan, Mnstirea i comuna Putna, p.

SearchWorks Catalog

Peste ali trei ani de ascultare i nevoine monahale, la 15 augusta fost hirotonit ierodiacon, iar la 6 augustieromonah. Stlpul, de care razm toate ramuri i florile, iaste ca n strug fcut; deasupra, cruce mare de alam i, mai deasupra ei, toart, care s ine de lanul de care iaste aninat; dedesupt, un bold rtund, foarte mare, sade, supt care bold snt alte boldioare ca n strug lucrate i, pe unul, cu slove spate, scrie: Toate aceste de supt acest al 2le numer au tras dramuri.

  AKTA RACUN 1952 PDF

De acolo, va fi luat drumul Putnei. Privazul de gios, de cnva ghivizie, cu flori spat, cptuit cu bogasu galbn.

Iar pintre atrance, cte o floare osbit de multe feliuri de mt, npodobit la vrv cu floricele de fiir galbn. Cptuit cu atlaz protogaliu. Caut la nsmnare reviziei din 30 sept[emvrie 1], supt No curgtori La reviziia din 9 mai [1], s-au aflat adaos: Cumpnindu-s, au tras 2 oc, dramuri Toate chipurile aceste i florile cu numele Ap[o]stolilor de pe o fa, care au fost maslinie i s-au stricat, s-au scos i s-au cosut [p.

Acest[e], dup consr [indescifrabil n. Tema Sacrificiul lui Avraam este cunoscut pentru ciclurile de la Monte Gargano, Pskov, Atena i Mistra, n timp ce tematica constantinian apare o singur dat fragmentul de cruce de la Dumbarton Oaks scena Convertirii lui Constantin.

CEEOL – Journal Detail

Pentru pomelnicele moldoveneti, n general, v. Cptuit cu sandal vnt. Dar n vechiul trg moldovenesc nu exista nici biseric episcopal, nici reedin, astfel c Dositei i-a aflat adpost la fratele su, Ilie, fostul mare medelnicer i staroste de Cernui, slujbele fcndu-le ntr-o biseric de lemn, cu hramul Sfintei Treimi, ctitorie a episcopului, a lui Ilie i a soiei acestuia, Ecaterina Un felon verde, de taft, cu flori de mti i de fiir, cu cruce de pozomant alb i cu sngeaf de atlaz naramgiu.

Pentru secoleleSorin Ulea, La peinture extrieure moldave, loc. Caut la reviz[ialnica] nsmnare din 30 sept[embrie 1] Pe margin, npregiur, flori de pete alb, pe care mai snt 3 fiire de acela mrgritari, care, peste tot, fac La captul cel de sus, 6 bileuguri [sic!

  IC 74132 DATASHEET PDF

Una cruce ferecat [loc alb n.

Tripticul lui tefan cel Mare de la Putna se leag, pentru noi, de tradiia i spiritul coalei ruseti de la Stroganov, amintind prin caracterul figurilor icoanele ruseti ale veacului al XVI-lea. Lng semnturi sunt dou sigilii rotunde, tot n cear roie, primul cu diametrul de 3,4 cm nsoind semntura arhimandritului, iar al doilea, pe cea a egumenului. Marina, n faa creia este reprezentat, surprinztor, profetul Daniel6. Pre margine ei cea din gios, scrie cu slove cosute, ca i la cea mai de sus, n limba slaveneasc: Marginal, pentru numerele Tripticul nu-l putem lega de secolul al XV-lea.

Mănăstirea Putna | Prima pagină

Boldurile i capacelele tot de putndi Acesta au rmas bisericii Voitinelului, dup decretu[l] Gubernii, din 22 iun[ie] [1], N. Cptuit cu bogasu albastru, ns, pe margin, cu atlaz naramgiu. Aceast pagin cuprinde urmtoarele rubrici: Ospul lui Irod i Tierea Capului Sfntului Ioan Boteztorul registrul nti, zidul sudicun al treilea ciclu constituit din trei teme cu conotaii euharistice: